Нардепи не змогли домовитися щодо конкурсу на аудитора НАБУ

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції не зміг ухвалити рішення щодо конкурсу на аудитора НАБУ.

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції не зміг ухвалити рішення щодо конкурсу на аудитора НАБУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на засідання відповідного комітету 20 грудня.

Антикорупційний бедлам: що означає лобова атака проти НАБУЧим завершиться черговий наступ на антикорупційну реформу? Кому він може бути вигідним і що насправді втратить Україна, розмірковував політолог Олександр Радчук.

Відзначається, що нардепи Сергій Лещенко, Юрій Дерев'янко, Єгор Соболєв, Віктор Чумак, Борислав Береза ​​та Вадим Кривохатько запропонували звернутися до голови Верховної Ради Андрія Парубія з тим, щоб на голосування парламенту поставили кандидатури, відібрані на проведеному конкурсі.

На їхню думку, без завершення попереднього конкурсу не можна оголошувати новий. Однак комітет не підтримав їхню пропозицію.

Також комітет спробував приступити до розгляду питання про призначення нового конкурсу, але для цього не вистачило голосів, оскільки група депутатів на знак протесту залишила засідання, залишивши в залі тільки 11 нардепів із 13 необхідних для голосування.

В результаті в. о. голови комітету Юрій Савчук і члени комітету домовилися призначити наступне засідання комітету на 18:00 четверга, 21 грудня.

Раніше президент Петро Порошенко заявив про невтручання в конфлікт із НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: