НАБУ запідозрило «Укроборонпром» у відмиванні грошей

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України почало розслідування ймовірного випадку відмивання грошей чиновниками Укроборонпрому.

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування ймовірного випадку відмивання грошей чиновниками «Укроборонпрому».

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на видання Foreign Policy та на документи й джерела у відомстві.

«Укроборонпром» знайшов порушення на сотні мільйонів на своїх підприємствахВ «Укроборонпромі» відзвітували, на яку суму знайшли порушення на своїх підприємствах за останні роки.

Як зазначається в документах Антикорупційного бюро, розслідування стосувалося двох чиновників, які входять до складу концерну зовнішньоторговельної компанії «Укрспецекспорт», і громадянина Індії, який проживає в Києві.

За версією слідства, останній перевів близько 6 мільйонів доларів на рахунок зареєстрованої в ОАЕ компанії Paramount General Trading. Угода була оформлена в рахунок поставок запчастин, проте розслідування показало, що заявлені комплектуючі були поставлені зі складів «Укроборонпрому», а не завезені з ОАЕ.

Бюро стверджує, що «банківські рахунки використовувалися чиновниками «Укрспецекспорту» для здійснення корупційних дій, пов'язаних із відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом».

Крім того, в доповіді вказується, що частина коштів із рахунку еміратської компанії була згодом переведена іншим фірмам, зокрема Aragon International Petroleum. Власником компанії Aragon International Petroleum, згідно з документом, є дочка одного з чиновників «Укрспецекспорту».

Доповідь антикорупційного відомства за 2017 рік також містить згадку про угоду «Укроборонпрому» з Міноборони Іраку на суму в 39 мільйонів доларів. Слідчі вважають, що якісь чиновники концерну присвоїли собі частину коштів, отриманих за контракт на постачання Багдаду літаків Ан-32.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки в наближених до народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука осіб у рамках розслідування кримінального провадження, порушеного за фактом імовірних незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що НАБУ проводить обшуки в наближених до Мосійчука осіб через будинок та земельну ділянку, які він не вказав у декларації. За інформацією джерела, власником будинку є водій нардепа Андрій Дзюбенко.

Згодом Мосійчук підтвердив, що обшуки пов'язані з будинком, який він нібито орендує й до якого заселився лише в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: