У НАБУ підтвердили обшуки у помічників Мосійчука

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про слідчі дії в помічників і друзів депутата Ігоря Мосійчука.
Національне антикорупційне бюрофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у наближених осіб до народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука в рамках розслідування кримінальної виробництва, яке було порушене за фактом ймовірних незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

Такий коментар журналісту «Слова і Діла» надали в прес-службі бюро.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють слідчі дії (обшуки) за адресами проживання осіб, наближених до народного депутата України. Підставою стала інформація, що вказані особи можуть зберігати документи та інші докази ймовірного кримінального правопорушення за фактом скоєння нардепом злочинів, передбачених статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) та частиною 3 статті 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ здійснюють із листопада 2016 року», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що НАБУ проводить обшуки в наближених до Мосійчука осіб через будинок та земельну ділянку, які він не вказав у декларації. За інформацією джерела, власником будинку є водій нардепа Андрій Дзюбенко.

Згодом Мосійчук підтвердив, що обшуки пов'язані з будинком, який він нібито орендує й до якого заселився лише в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: