Резолюція зобов'язує: Верховну Раду чекають важливі рішення щодо Криму

Читать на русском
Резолюція ООН щодо Криму вимагає від України законодавчо врегулювати права кримських татар.

У майбутньому році Верховній Раді потрібно буде прийняти ряд законів, які пов'язані з резолюцією ООН по Криму.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Політик зазначив, що в резолюції про ситуацію з правами людини в Автономній республіці Крим і Севастополі (Україна), затвердженої Генеральною асамблеєю ООН, «прямих вказівок на ту чи іншу сферу яку потрібно врегулювати правовим методом, немає».

«Але там зачіпаються дуже багато питань, які необхідно врегулювати», – сказав Чубаров.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу

«Наприклад, резолюція вимагає від Росії скасувати заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу. А для нас це означає, що нам треба приймати закон про статус кримськотатарського народу, де виписується, в тому числі статус Меджлісу. Цей проект поданий нами до Верховної Ради ще навесні. Він включений до порядку денного поточної сесії, але до зали його ще не виносили. Треба також ухвалити зміни до Конституції України, де також виписуються статус Автономної Республіки Крим і де зачіпаються питання представництва кримських татар. Сподіваюся, наступного року парламент частину цих питань вирішить», – сказав нардеп.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», 19 грудня на 73-му пленарному засіданні Генасамблеї ООН була ухвалена резолюція про порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

Пізніше, у президента РФ Володимира Путіна відреагували на її ухвалення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: