Законопроект про антикорупційний суд: стало відомо про протиріччя в коаліції

Читать на русском
У членів парламентської коаліції існують протиріччя щодо голосування за відкликання законопроекту про антикорупційний суд Єгора Соболєва

Фракція «Народного фронту» не визначилася, чи голосуватиме за відкликання законопроекту про антикорупційний суд Єгора Соболєва.

Про це повідомив «Слову і Ділу» народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко.

Антикорупційний суд: на що розраховують в АП та в чому загрозаДепутати готові відкликати свій варіант документа задля президентського, а в АП тим часом також готові запропонувати свій варіант. Чому так прискорився процес створення нового органу, який ще донедавна в АП не був пріоритетом, міркували експерти.

«Це законопроект не відповідає вимогам Венеційської комісії, а саме тому має бути відкликаним. Тому, вважаю, ми повинні виконати рекомендації, та відкликати проект. Особисто я 9 листопада, коли постанова про відкликання ставилась на голосування, голосував «за». Чому в попередні рази, коли розглядалося питання, не голосували інші представники нашої фракції я не знаю», - зазначив нардеп.

При цьому Геращенко заявив, що фракція досі не визначалася в питані консолідованої підтримки рішення: «Наскільки я пам’ятаю, саме це питання - підтримувати відкликання чи ні - на фракції не розглядалося».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко минулого тижня заявив, що подасть до ВР свій законопроект про антикорупційний суд, якщо парламент відкличе зареєстровані законопроекти, аналогічної тематики, які не підтримала Венеційська комісія.

Поки що зареєстрованим залишається проект №6011, поданий Єгором Соболєвим. Сам автор законопроекту відкликав його, однак відкликання має підтвердити Верховна рада, яка вже декілька разів провалювала відповідне голосування.

Раніше в опозицій розповіли, чого хоче Порошенко щодо законопроекту про антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: