Антикорупційний суд: в опозиції розповіли, чого хоче Порошенко

Читать на русском
В опозиції пояснили, чому провал голосування за відкликання законопроекту Єгора Соболєва про Антикорупційний суд є вигідним для Порошенка.

Питання щодо відкликання законопроекту про Антикорупційний суд, поданого депутатом Єгором Соболєвим, поставлено до порядку денного пленарного тижня. Результати голосування продемонструють, «хто насправді хоче створення Антикорупційного суду, а хто – ні».

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат фракції «Самопоміч» Тарас Пастух.

Антикорупційний суд: на що розраховують в АП та в чому загрозаДепутати готові відкликати свій варіант документа задля президентського, а в АП тим часом також готові запропонувати свій варіант. Чому так прискорився процес створення нового органу, який ще донедавна в АП не був пріоритетом, міркували експерти.

«Минулого разу, коли голосувався проект постанови про відкликання проекту Єгора Соболєва, фракція президента не дала навіть половину своїх голосів. Питання поставлено в порядок денний тижня. Побачимо знов в черговий раз, як хто буде голосувати», - зазначив Пастух.

На думку опозиціонера, провальне голосування за відкликання старого проекту буде «технічною грою президента», якого критикують на Заході за прояви корупції в Україні. Разом із тим, депутат вважає, що відповідаючи на ці звинувачення, президенту легко говорити, що у нього руки зв’язані.

«Мовляв, це парламент не хоче відкликати попередній законопроект, а тому він не може подати свій. Хоча при великому бажанні президент може внести такий закон, назвавши його інакше, та зробивши, таким чином, не альтернативним існуючому», - пояснив Пастух.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко минулого тижня заявив, що подасть в ВР свій законопроект про Антикорупційний суд, якщо парламент відкличе зареєстровані законопроекти на аналогічну тематику, які не підтримала Венеційська комісія, зокрема законопроект Єгора Соболєва.

Без відкликання аналогічних законопроектів президент не може подавати альтернативний. Венеційська комісія рекомендувала, щоб суб’єктом подання проекту закону про Антикорупційний суд був саме голова держави.

Раніше нардеп Ірина Геращенко розповіла, коли в Україні запрацює антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: