З'ясувалося, про провокації на новорічні свята в зоні АТО

Читать на русском
Проросійські бойовики накопичили значні арсенали зброї на Донбасі. У штабі повідомили, що ВСУ та інших військових формувань готові до режиму перемир'я.

Проросійські бойовики накопичили значні арсенали зброї на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО, пише «Слово і Діло».

З вечора і до ранку: динаміка обстрілів сил АТОНезважаючи на численні домовленості, обстріли в зоні АТО не припиняються ані вночі, ані на свята. Аналітики Слова і Діла з’ясували, якою була їх динаміка з 24 листопада до 21 грудня 2017 року.

«Зокрема, за даними розвідки штабу АТО ними накопичені приховані запаси боєприпасів до артилерійських систем, інших видів важкого та стрілецького озброєння. Ці закладки боєприпасів різної величини приховані неподалік лінії бойового зіткнення на найбільш потенційно гарячих напрямка», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням штабу АТО, мета створення даних арсеналів – «відкриті провокації проти підрозділів Збройних Сил України з метою дискредитації та ймовірні обстріли тимчасово окупованих прифронтових населених пунктів Донецької та Луганської областей під час Новорічного та Різдвяного перемир'я».

У штабі повідомили, що ЗСУ та інші військові формування готові до режиму перемир'я та «будуть його неухильно дотримуватися».

Нагадаємо, раніше Франція звернулася до бойовиків про введення режиму тиші на час новорічних і різдвяних свят.

Також в Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі з опівночі 23 грудня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: