В ОБСЄ розповіли про ситуацію в зоні АТО

Читать на русском
Організація з безпеки і співробітництва в Європі констатувала якусь деескалацію конфлікту протягом 19-20 грудня.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів в зоні АТО за період з 19:30 19 грудня до 19:30 20 грудня.

Про це йдеться в звіті організації від 21 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

«У Донецькій області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, зокрема, приблизно 540 вибухів проти близько 980 відповідно)», – зазначають в ОБСЄ.

«У Луганській області спеціальна моніторингова місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (включаючи 40 вибухів), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 950 вибухів)», – підкреслили в організації.

«СММ продовжувала уточнювати ситуацію з виведенням з України військовослужбовців Збройних сил РФ, які несли службу при СЦКК. У підконтрольному «ДНР» с. Олександрівка співробітник «служби надзвичайних ситуацій» і інший неозброєний член «ДНР» повідомили спостерігачам, що виконуватимуть ті обов'язки, які раніше покладалися на офіцерів Збройних сил РФ при СЦКК. Перебуваючи в підконтрольному урядові с. Богданівка, члени патруля Місії звернули увагу на відсутність там офіцерів СЦКК, був присутній лише офіцер Збройних сил України», – йдеться в звіті.

«СММ уточнювала повідомлення про пошкодження цивільних об'єктів у житлових районах, які відбулися в результаті обстрілу Новолуганського. 19 грудня в Новолуганському безпілотний літальний апарат СММ виявив викликані обстрілами свіжі пошкодження стін і дахів 36 будинків, багатоквартирного будинку та адміністративної будівлі», – наголосили спостерігачі.

Нагадаємо, за останню добу один український солдат загинув, двоє поранених. Раніше вдень 21 грудня бойовики здійснили 7 обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: