Режим тиші на Різдво: Франція звернулася до бойовиків

Читать на русском
Франція засуджує обстріли, які в ніч на 13 грудня у Попасній (Луганська область) піддали небезпеці життя п’ятьох спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Франція засуджує обстріли, які в ніч на 13 грудня у Попасній (Луганська область) піддали небезпеці життя п’ятьох спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Про це було заявлено на брифінгу в Міністерстві закордонних та європейських справ Франції, повідомляє посольство Франції в Україні, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 15 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 15 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ми вельми стурбовані відновленням інтенсивності боїв на сході Україні, що з початку грудня спричинило загибель 17 осіб, а 37 отримали поранення», - йдеться у заяві.

В МЗС зазначили, що Франція разом з Німеччиною повністю мобілізовані у Нормандському форматі, працюючи над врегулюванням конфлікту.

«Ми закликаємо всі сторони повернутися до режиму припинення вогню на період різдвяних свят під час наступного засідання Тристоронньої контактної групи, яке буде проходити у Мінську 20 грудня. Ми, зокрема, закликаємо Росію використати свій вплив на сепаратистів для забезпечення повного дотримання припинення огню», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО на Донбасі минулого тижня лише за добу ОБСЄ зафіксувала близько 3 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню.

Раніше стало відомо, що з початку російської агресії проти України зниклими безвісти вважаються 403 громадянина України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: