Україна звернеться до НАТО через сербських снайперів

Читать на русском
Українська делегація готує звернення до ПА НАТО з приводу присутності на Донбасі сербських найманців.

Українська делегація готує звернення до ПА НАТО з приводу присутності на Донбасі сербських найманців.

Як інформує «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомила член постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз.

Ірина ФрізНародний депутат України
Фріз запевнила, що подання заявки щодо членства у НАТО буде через РеферендумСказано 10 червня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«Готуємо з цього приводу звернення від нашої делегації до Парламентської асамблеї НАТО. Впевнена, що необхідно звернутися до всіх міжнародних інституцій з інформуванням про ганебний факт участі сербських найманців на боці маріонеток Кремля проти нашої держави», – написала вона, поширивши дані штабу АТО про захід групи сербських найманців-снайперів на донецький напрямок.

Фріз сподівається, що міжнародна спільнота засудить дії сербських найманців.

«А з боку сербської влади до відкритих 45 проваджень проти сербських найманців, що воюють на Донбасі, додадуть й чергових прихильників «русского мира», зокрема ватажка Деяна Берича, позивний «Декі», – додала вона.

Російські найманці в Сирії та Україні: хто вони і скільки їх загинулоЖурналіст Денис Попович продовжує збирати дані про російських військових на території України і Сирії. Цього разу розповідаємо, хто такі ПВК Вагнера.

Нагадаємо, Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню «ЛНР», від початку конфлікту на Донбасі воювали більш ніж 300 громадян Сербії.

Посол України в Сербії неодноразово заявляв, що Сербія не реагує на дані щодо участі її громадян у війні на Донбасі.

Натомість прокуратура Сербії заявила, що з кінця 2014 року порушила 45 справ щодо найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, у тому числі на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: