Червона книга України поповнилася ще однією твариною

Читать на русском
За словами Семерака, після державної реєстрації цього указу мисливці не зможуть убивати тварин, незважаючи на затверджені раніше ліміти.

Міністр екології Остап Семерак підписав указ про внесення лося до Червоної книги України.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook 21 грудня, передає «Слово і Діло».

«Указ про внесення лося до Червоної книги підписаний. Насправді, за ці 10 місяців, від моменту ухваленого мною рішення заборонити полювання на цих тварин, ми пройшли складний шлях, щоб вийти на сьогоднішній наказ. Пережили колосальний опір, тиск, шантаж і брудну інформаційну кампанію, де нас не хотіли чути», – повідомив міністр.

За його словами, після державної реєстрації цього указу мисливці не зможуть вбивати тварин, незважаючи на затверджені раніше ліміти.

«Я також розумію, що в Україні є тотальна проблема з браконьєрством. Навіть підвищені влітку цього року штрафи за цей незаконний вид діяльності не вирішують повністю ситуацію, адже для того, щоб штрафи діяли, потрібно, щоб справи доводилися до кінця, а не розвалювалися в судах. Зоозахисники володіють ситуацією й розуміють, про що я пишу. Деякі з цих справ за випадками браконьєрства, зафіксованих цього року, були просто закриті за відсутності складу злочину», – повідомив Семерак.

Він вважає, що зараз потрібно вдосконалити систему державної охорони флори й фауни, нагляду та контролю.

Нагадаємо, в Україні із січня 2017 року значно посилили охорону видів тварин, занесених до Червоної книги.

Раніше в Черкаській області відкрили унікальну пересувну клініку для тварин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: