Семерак: щоб повернути «Межигір'я» державі, потрібно зробити ще два кроки

Читать на русском
Семерак пояснив, що після того, як з'ясується орган управління, він повинен буде звернутися до суду з вимогою повернення в його розпорядження цього майна.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що для того, щоб повернути «Межигір'я» державі, потрібно зробити ще два кроки.

Про це він заявив у середу, 2 серпня, під час брифінгу щодо повернення у держвласність «Межигір'я», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Аваков планує створити дитячу лікарню в Межигір'їСказано 22 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Міністерство природи ініціюватиме інвентаризацію цього держмайна та ініціюватиме перед Кабінетом міністрів рішення про визначення органу управління цим майном, оскільки на сьогодні це потребує врегулювання», – сказав міністр.

Він пояснив, що після того, як з'ясується орган управління, він повинен буде звернутися до суду з вимогою повернення в його розпорядження цього майна.

За словами Семерака, на сьогодні є підстави вважати, що «Межигір'ям» керує Державне управління справами (ДУС), але це має підтвердити Кабінет міністрів. Він пояснив, що це необхідно зробити, оскільки компанії, які втратили право власності на вищезгадану землю, будуть намагатися повернути її в апеляційних судах за допомогою найкращих адвокатів.

Щодо інвентаризації міністр зауважив, що вона необхідна, оскільки потрібно точно знати, в якому стані перебувають повернуті державі землі.

Межигір'я, яке я орендував чи не орендував: топ-цитати Януковича з допиту«Слово і Дело» зібрало топ-цитат екс-президента України Віктора Януковича з його допити у відеоконференції.

«Я сподіваюся, що правоохоронні органи в рамках розслідування вже здійснили відповідну інвентаризацію, але тим не менш при поверненні в держвласність майна необхідна (додаткова – ред.) інвентаризація. Це вкрай важливо зробити», – наголосив він.

Міністр розповів також, що рішення щодо повернення «Межигір'я» в держвласність було ухвалене 1 серпня. Ним суд визнав недійсними дві угоди – договір між компаніями «Надра України» та «Метінвест-трейд», а також договір купівлі-продажу між компаніями «Метінвест-трейд» і «Танталіт».

Як повідомлялося раніше, Київський апеляційний господарський суд скасував договори, за якими урядова резиденція «Межигір'я» вибула в 2007 році з державної власності.

Нагадаэмо, в ГПУ назвали приблизну вартість «Межигір'я».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: