Луценко назвав число затриманих корупціонерів

Читать на русском
Луценко зазначив, що тільки 100 із затриманих корупціонерів отримали реальний термін ув'язнення і кілька років в'язниці.
Юрій Луценко

У 2017 році було затримано 9 тисяч 167 корупціонерів.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі програми «Свобода слова» повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Боротьба з корупцією: чому в 2018 році Україна може повернутися в минулеЗрив спецоперації НАБУ, конфлікт із СБУ та ГПУ, звільнення Соболєва та документ про звільнення голів НАБУ та САП. Це не весь перелік подій останніх тижнів довкола антикорупційних органів, але діями влади Захід уже незадоволений. Що ж відбувається, оцінили експерти.

«За цей рік небувалу кількість за будь-які роки. Ми затримали разом з нашими колегами з МВС і СБУ 9 тисяч 167 корупціонерів-хабарників на гарячому. 2855 направили до судів з обвинувальними актами. 1534 з них - отримали обвинувальний вирок. Так, звичайно, це ще не найбільші хабарники, про яких знає вся країна, але це початок процесу, коли закон починає працювати», - повідомив він.

Луценко також зазначив, що тільки 100 із затриманих корупціонерів отримали реальний термін ув'язнення і кілька років в'язниці.

За словами гепрокурора, такі результати є безпрецедентними.

Як повідомлялося, щорічна сума хабарів у всьому світі оцінюється в $ 1 трлн, повідомили в ООН.

Крім того, ЄС втрачає десятки мільярдів через податкові офшорів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: