Стала відома доля українського проекту резолюції щодо Криму

Читать на русском
У вівторок, 19 грудня, в Генеральній асамблеї ООН відбудеться голосування щодо українського проекту резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму.

У вівторок, 19 грудня, в Генеральній Асамблеї ООН відбудеться голосування щодо українського проекту резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму.

Про це повідомили в Twitter у представництві місії України в ООН, передає «Слово і Діло».

Припинення гуманітарної допомоги: в чому причини кризи та чи впорається Донбас без підтримки ООНООН припиняє гуманітарну та продовольчу допомогу мирним жителям на Донбасі через проблеми фінансування в Організації. Чи впорається Україна без підтримки ООН, розбирались експерти.

«Голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо українського проекту резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі, Україна» відбудеться 19 грудня», – повідомили в представництві.

Нагадаємо, 14 листопада 2017 року Третій комітет 72-ї сесії ГА ООН схвалив проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)».

Співавторами документа стали 42 країни з різних куточків світу, зокрема: Австралія, Австрія, Албанія, Бельгія, Болгарія, Гаїті, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Кірібаті, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Маршалові острови, Мікронезія, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Палау, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Сполучене Королівство, США, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція, ФРН, Хорватія, Чеська Республіка, Чорногорія, Швеція, Японія. Незважаючи на шалений тиск з боку Російської Федерації, за документ проголосувала 71 держава, проти – 25, а 77 – утрималися під час голосування.

Раніше стало відомо, яка військова допомога США необхідна Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: