Україна підтримала резолюцію ООН щодо Єрусалима

Читать на русском
Постпред України при ООН зазначив, що Київ послідовно виступає за необхідність дотримання норм міжнародного права.

Постпред України при ООН зазначив, що Київ послідовно виступає за необхідність дотримання норм міжнародного права.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко повідомив, що Україна підтримала проект резолюції Радбезу ООН про статус Єрусалима і виступила за необхідність дотримання норм міжнародного права.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Кінцевий статус Єрусалиму має бути вирішений виключно шляхом переговорів відповідно до резолюцій Ради безпеки... Україна послідовно виступає за необхідність дотримання норм міжнародного права. Для нас це особливо важливо в контексті протидії агресії Росії, яка зухвало нехтує принципами Статуту ООН», - заявив він.

Всесвітній гнів мусульман: чим обернулося рішення Трампа щодо ЄрусалимуМОЗ Палестини повідомив постраждалих під час протестів через рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Протести охопили кілька країн.

Єльченко зазначив, що Україна виступила на підтримку проекту резолюції ще й тому, що документ відкидає силове захоплення територій.

«Це положення має ключове значення для України в контексті тимчасової окупації Росією Криму та ОРДЛО і зусиль з деокупації», - вказав дипломат.

Крім того, за словами Єльченка, Україна підтримує принцип співіснування двох держав - Ізраїлю та Палестини.

Нагадаємо, раніше Єгипет вніс проект резолюції, що передбачає осуд рішень країн щодо одноосібного визначення статусу Єрусалима, на розгляд Ради безпеки ООН.

Під час голосування документ був заблокований делегацією США. Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі назвала голосування за цю резолюцію образою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: