«Суд» у Криму оштрафував десятки татар за одиночні пікети

Читать на русском
В анексованому Криму понад 60 судів ухвалили рішення про призначення адміністративних штрафів кримським татарам, які протестували проти арештів та обшуків.

В анексованому Криму понад 60 судів ухвалили рішення про призначення адміністративних штрафів кримським татарам, які протестували проти арештів та обшуків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Адекватних суддів виявилася абсолютна меншість. Більшість клопотань захисту судді відхилили. В матеріалах справи також є щонайменше одна експертиза, яка нібито доводить єдиний умисел пікетів. Ця експертиза складена вкрай неграмотно, фахівцем зі стажем роботи менш ніж рік. З огляду на нашу практику, ми розуміли, що будуть адміністративні покарання. Інтрига була лише в тому, чи буде це штраф, чи виправні роботи», – розповіла виданню юрист Ліля Гемеджі.

Щонайменше сім судових засідань перенесли, п'ять адміністративних протоколів скерували на дослідство. Більшість активістів були оштрафовані на суму 10 тис. руб. (4,7 тис. грн).

Росія посилила переслідування кримських татар – Human Rights WatchПравозахисники розповіли, як Росія посилює тиск на кримських татар за спротив окупації півострова.

У Джанкої п'ятьом кримським татарам суд призначив штраф у розмірі 15 тис. руб. (7,1 тис. грн).

Юристи мають намір оскаржити рішення судів у апеляції, а також готують скаргу до ЄСПЛ.

Раніше повідомлялося, що в анексованому Росією Криму 18 грудня проходили близько 70 судових засідань щодо кримських татар, які раніше вийшли з одиночними пікетами у відповідь на обшуки та арешти.

Також у Криму пом'якшили вирок українському журналісту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: