Стало відомо, яка військова допомога США необхідна Україні

Читать на русском
Допомога з США дозволяє в найкоротші терміни вирішити низку нагальних питань із забезпеченням армії сучасним озброєнням.

Допомога зі США дозволить у найкоротші терміни вирішити низку нагальних питань із забезпеченням армії сучасним озброєнням.

Про це розповів член комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, депутат від «Народного Фронту» Дмитро Тимчук.

Україна без радянської спадщини: як проходить декомунізація в арміїУ 2016 році офіційно набув чинності закон про засудження комуністичного та нацистського режимів, що забороняє пропаганду радянської символіки. Відтоді в Україні активно йде декомунізація. Оцінку процесу дали експерти.

Народний депутат, зокрема, відзначив потребу України в плавзасобах для Військово-морських сил.

«Ми знаємо, яка в нас ситуація із плавзасобами після того, як наші ВМС вийшли з Криму, й після того, як росіяни просто «віджали» левову частку наших кораблів та катерів. У випадку з допомогою американської сторони не йдеться, звичайно, про те, що нам нададуть якісь авіаносці чи фрегати. Йдеться про катери. Втім, із тактикою «москітного флоту», яку розробили наші військові фахівці, нас це повністю задовольняє. Принаймні є концепція, яка дозволяє малими силами та засобами забезпечити оборону нашого узбережжя. Це вже добре», – сказав Тимчук.

Він також підкреслив важливість американської допомоги із засобами протиповітряної оборони.

«Щодо засобів ППО, то в нас на озброєнні перебувають зразки, які розроблялися та вироблялися ще за Радянського Союзу. Тому допомога із засобами ППО є суттєвою. І можна сказати лише велике дякую американській стороні. Закупівля засобів ППО за бюджетні кошти дуже відчутно вдарила б по українському бюджету», – зазначив Тимчук.

За його словами, американська допомога дозволяє в найкоротші терміни вирішити низку нагальних питань із забезпеченням армії сучасним озброєнням.

«У нас також є гарна зброя. Наші озброєння, які ми демонструємо на виставках, чудові й щонайменше не поступаються найкращим західним аналогам. Але коли постає питання профінансувати запуск їх у серію, то починаються проблеми. А допомога США дозволяє частково вирішити частину таких проблем», – сказав народний депутат.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав бюджет країни, в якому закладено $350 млн на військову допомогу Україні, в тому числі й на придбання летальної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: