Українське мовлення на окупований Крим: відомі плани на 2018 рік

Читать на русском
Українське телебачення в окупований Росією Крим з території Херсонської області буде запущено в наступному 2018 році.

Міжнародні організації мають намір перевірити свободу слова в окупованому Криму, а в Україні тим часом визначили, як буде реалізовано телевізійне і радіомовлення на півострові в 2018 році.

Про подробиці на своїй сторінці в Фейсбук розповів член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, пише «Слово і Діло».

За його словами, українське мовлення на територію Криму в 2018 році буде здійснюватися вже з двох веж - Чонгарської і Чаплинської.

«В рамках проекту Стратегії, яка розроблена Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, планується збільшити висоту державної вежі в Чаплинці Херсонської області з 92 до 133 метрів (протягом першої половини 2018 року), створити додатковий цифровий мультиплекс з метою організації потужного мовлення в напрямку Армянська і Красноперекопська перших 5 українських телеканалів, організувати аналогове мовлення в напрямку Криму двох українських телеканалів і 7 українських радіостанцій», - повідомив Костинський.

Він уточнив, що сигнал з Чаплинської вежі буде охоплювати Чаплинський, Каланчацький райони Херсонської області і Красноперекопський район АР Крим.

«Таким чином, українське мовлення на територію Криму в 2018 році буде здійснюватися вже з двох веж - Чонгарської і Чаплинської», - додав член Нацради.

Як відомо, раніше в ОБСЄ повідомили, що мають намір перевірити роботу засобів масової інформації в окупованому Криму.

Нагадаємо, українська делегація на нараді ОБСЄ з людського виміру у Відні закликала організацію відмовитися приймати офіційні доповіді Росії, де Крим вказаний як частина її території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: