Зведення АТО: епіцентр ворожої вогневої активності – Світлодарська дуга

Читать на русском
За минулу добу бойовики 16 разів обстріляли позиції ЗСУ. Внаслідок ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За минулу добу бойовики 16 разів обстріляли позиції ЗСУ. Внаслідок ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 18 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Загалом, за минулу добу, російсько-терористичні війська 16 разів обстріляли позиції Збройних сил України. У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів», - йдеться в повідомленні.

Також в штабі зазначили, що бойовики продовжували грубо порушувати Мінські домовленості і застосовували заборонені зразки озброєння, зокрема, міномети і важку артилерію.

На луганському напрямку епіцентром ворожої вогневої активності залишилася Світлодарська дуга. Після вчорашнього ворожого обстрілу населеного пункту Новолуганське, де збройні формування так званих «Л / ДНР» застосували по мирних жителях реактивні системи залпового вогню, і випустили не менше 40 реактивних снарядів, при темному часу доби обстріли в цьому районі не припинилися.

Зокрема десять артилерійських снарядів калібру 122-мм і більше сорока важких 120-х хв впало недалеко Майського, а близько двадцяти снарядів 122-го калібру розірвалося навколо Гладосове. Також, з мінометів різних типів, ворог інтенсивно вів вогонь по нашим оборонних укріпленнях у Луганського і Лозового. Загалом, за минулу добу тільки в районі цих прифронтових населених пунктів бандформуваннями випущено близько двохсот боєприпасів.

Нагадаємо, близько 17.00 бойовики обстріляли житлові квартали населеного пункту Новолуганське, в результаті чого вісім місцевих жителів отримали поранення, пошкоджено 22 будівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: