Затримання Шаройка: Європейська федерація журналістів долучилася до вимог України

Читать на русском
ЄФЖ говорить про те, що затриманому українському журналісту був наданий лише державний адвокат від білоруської влади.

Європейська федерація журналістів разом із Національною спілкою журналістів України вимагає негайно звільнити журналіста Павла Шаройка, заарештованого в Мінську білоруським КДБ.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Європейська федерація журналістів підтримує НСЖУ у вимогах негайного звільнення журналіста Павла Шаройка, заарештованого в Мінську білоруським КДБ ... Крім цього, колеги з ЄФЖ мають зареєструвати цей напад на Платформі Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів», – зазначив він.

На своєму сайті ЄФЖ оприлюднила повідомлення про арешт Шаройка 25 жовтня білоруським КДБ у Мінську. ЄФЖ також наводить слова Томіленка про те, що затриманому українському журналісту був наданий лише державний адвокат від білоруської влади..

У повідомленні також ідеться про те, що, за словами колег, Шаройко працював над розслідуванням зникнення в Білорусі громадянина України Павла Гриба, який, як з’ясувалося згодом, був відправлений до Росії. Останній матеріал журналіста був на тему зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося, в день затримання Шаройка працівник пропагандистського російського телеканалу НТВ ініціював із ним зустріч і намагався передати йому нібито «секретні документи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: