Загострення в зоні АТО: бойовики атакують навіть удень

Читать на русском
Військові в зоні АТО побоюються, що бойовики перейдуть у наступ – позиції української армії обстрілюють уже вдень.

У понеділок, 18 грудня, вперше за тривалий час терористи щільно обстрілюють позиції Збройних сил України з великокаліберних мінометів і танків у світлий час доби.

Як повідомили «Слову і Ділу» військові, які несуть службу в Донецькій області, неспокійно було практично на всій лінії фронту – від Авдіївки до Кримського.

«По нас «працювали» 120-міліметрові міномети й ствольна артилерія 152 міліметри», – говорять військові.

Станом на 14:00 18 грудня обстріл українських позицій на донецькому напрямку ще тривав.

Тим часом у прес-центрі штабу АТО повідомляють про можливе погіршення ситуації на фронті. За даними розвідки, через заяви Міноборони РФ про відкликання російських офіцерів із Загального центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування противник може піти в наступ.

«Ворог, зокрема, планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об'єктах ЗСУ, об'єктах енергетичної й транспортної інфраструктури, збільшити кількість обстрілів у бік наших позицій і житлових кварталів населених пунктів неподалік від лінії розмежування», – повідомляє прес-центр штабу АТО.

Раніше російська сторона повідомила про намір відкликати своїх представників зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) з 19 грудня. Відзначимо також, що рівно рік тому, 19 грудня, в зоні АТО також почалося загострення в районі так званої Світлодарської дуги, що виникла після відступу українських підрозділів із району Дебальцевого.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики здійснили 14 обстрілів, у результаті яких троє військових ЗСУ загинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: