Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 18 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 17 грудня російсько-окупаційні війська знову цинічно застосовували заборонені Мінськими угодами зразки озброєння, зокрема, міномети та важку артилерію калібру 152 мм.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 14 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України по всій лінії зіткнення.

При цьому, ворог випустив в бік наших захисників близько 140 мін калібрів 120 та 82 мм.

7 разів наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із не забороненої Мінськими угодами зброї.

Із сумом повідомляэмо, що вчора, близько 23 години, внаслідок обстрілів з боку російсько-терористичних військ із застосуванням мінометів калібру 120 мм поблизу Зайцевого, загинули троє наших військовослужбовців.

Напрямки:

На луганському напрямку противник здійснив 6 прицільних обстрілів наших позицій. Причому всі обстріли відбувалися вночі, або за темної пори доби.

Знову найактивніше ворог бив по захисниках Луганського. Тут зафіксовано тривалі обстріли окупантів з артилерії калібру 152 мм, а також вибухи понад 40 мінометних снарядів калібру 120 мм, та понад 20-ти – з мінометів 82-го калібру. Противник супроводжував обстріли із зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та кулеметів.

Ворожі мінометні обстріли також відбулися поблизу Новолуганського, Лозового, Зайцевого та Травневого. При цьому, окупанти випустили в бік наших захисників в районі Лозового понад 20 мін, та 16 мін 120-го в районі Травневого.

У зв’язку з потужними прицільними артилерійськими та мінометними обстрілами у бік наших позицій, вогонь у відповідь українські військові не відкривали.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 8 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України.

По захисниках Лебединського ворог провів 3 обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм, загалом випустивши понад 20 мін, та активно застосовував гранатомети, кулемети та піхотне стрілецьке озброєння.

З мінометів калібрів 120 мм зафіксовано обстріли наших позицій в районі Павлопіля, а з озброєння БМП – поблизу Гнутового.

Окрім цього, противник вів вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах поблизу Авдіївки, шахти Бутівка та Кам’янки.

Зазначимо, що майже у кожному випадку захисники України відповідали окупантам із озброєння, не забороненого Мінськими угодами, застосовуючи гранатомети та кулемети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: