В ЄС закликали припинити нападки на НАБУ

Читать на русском
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Г'юг Мінгареллі наголошує, що керівництво України має посилювати, а не послаблювати НАБУ.

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Г'юг Мінгареллі наголошує, що керівництво України має посилювати, а не послаблювати НАБУ, а законопроект про «контроль над Бюро» вважає помилкою.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив у інтерв'ю «РБК-Україна».

У НАБУ відреагували на спробу депутатів взяти під контроль антикорупційні органиВ Антикорупційному бюро звинуватили депутатів у атаці на незалежність антикорупційних органів в Україні.

«Цей законопроект – це політична помилка, й він має бути відкликаний. Мета керівництва країни має полягати в тому, щоб посилювати НАБУ, а не послаблювати його через ухвалення таких законопроектів», – сказав Мінгареллі.

Посол наголосив, що новостворені інституції, такі як НАБУ та САП, мають бути підтримані й посилені, а не зазнавати нападок. У цьому контексті він висловив сподівання, що Генпрокуратура зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ та САП й підтримувати ці структури, а не перешкоджати їхній роботі.

Зазначимо, проект закону України №7362 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю» Верховна Рада планувала розглянути 7 грудня. У разі ухвалення цього документа антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, що означало б згортання в Україні антикорупційної реформи. Законопроект був внесений до Ради 6 грудня головами фракцій БПП та «Народного фронту» Артуром Герасимовим і Максимом Бурбаком.

Згодом президент Петро Порошенко заявив про невтручання в конфлікт із НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: