У НАБУ прокоментували звинувачення Петренка

Читать на русском
В бюро також наголосили, що їхні детективи не вилучали і не намагалися вилучити в Міністерстві юстиції України документи, на які Європейським судом з прав людини накладено гриф «конфіденційно».

В НАБУ прокоментували звинувачення міністра юстиції Павла Петренка про збитки, котрі ніби-то були нанесені під час обшуку відомства 8 грудня.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію НАБУ.

Мін'юст України: на сторожі прав (потрібної) людиниПід виглядом виконання рішень Європейського суду з прав людини Мін'юст намагався приховати розпил державних коштів.

«Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 23.11.2017 про тимчасовий доступ до документів передбачено можливість вилучати ті нормативно-правові, розпорядчі, організаційні, фінансово-господарські документи, заяви, довідки тощо, які мають відношення виключно до предмету розслідуваного детективами НАБУ у кримінальному провадженні», - повідомили в бюро.

Але в НАБУ наголосили, що їхні детективи не вилучали і не намагалися вилучити в Міністерстві юстиції України документи, на які Європейським судом з прав людини накладено гриф «конфіденційно».

Нагадуємо, невідкладний обшук службового кабінету № 413 Міністерства юстиції України, проведений детективами НАБУ 08.12.2017 в порядку ч.3 ст. 233 КПК України був обумовлений необхідністю реагування на отриману в установленому законом порядку інформацію про факт знищення та приховування документів, які виступають речовими доказами у кримінальному провадженні, та які на виконання ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва від 23.11.2017 повинні були бути видані Мін'юстом детективам НАБУ для здійснення тимчасового доступу до них та виїмки. Законність невідкладного обшуку, відповідно до вимог ч. 3 ст. 233 та ст. 234 КПК України підтверджена ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва від 08.12.2017.

«З урахуванням вказаного, наголошуємо, що усі дії працівників Національного антикорупційного бюро України здійснюються виключно в межах компетенції, у відповідності з чинним законодавством та під процесуальним керівництвом прокурорів САП», - підсумували в НАБУ.

Раніше Мін'юст направив заяву в ГПУ через обшуки НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: