НАБУ та САП повідомили про підозру судді ВАСУ

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро та прокуратури вважають, що суддя Вищого адмінсуду неправдиво заповнив декларацію.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру судді Вищого адміністративного суду України в декларуванні недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі САП.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили одному із суддів ВАСУ про підозру в скоєнні злочину за статтею 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації)», – зазначили в прокуратурі.

За інформацією САП, суддя Вищого адмінсуду вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки, а саме не вказав дві квартири в центрі Києва. В прокуратурі додали, що власниками цих квартир є члени родини підозрюваного, які мали бути відображені суддею в його декларації згідно із законом про запобігання корупції.

«Слідство вважає, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного в нього та членів сім'ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку ще й службове житло в місті Києві. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу», – наголосили в САП.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про суддю ВАСУ Олега Голяшкіна.

Нагадаємо, суд заарештував велику суму Голяшкіна. Щоправда, пізніше арешт із грошей був знятий судом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: