Як депутати голосували за закон про захист бізнесу від тиску силовиків

Читать на русском

16 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №7275 про захист прав бізнесу під час обшуків при проведенні досудового розслідування. Зокрема, тепер, відповідно до букви закону, слідчим необхідно буде забезпечувати відеофіксацію обшуку, а запис, зроблений ними, буде невід’ємним додатком до протоколу обшуку. Також робити відеозапис необхідно буде при розгляді клопотань слідчим суддею (за винятком вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій).

За документ проголосували 312 народних депутатів. 109 із них – представники пропрезидентського «Блоку Петра Порошенка». 66 голосів віддала фракція «Народного фронту», 35 – позафракційні.

Депутатська група «Відродження» проголосувала 22 картками, «Самопоміч» – 19. По 17 голосів за цей закон знайшлося в Радикальній партії та «Опоблоці», 14 – у «Батьківщині», ще 13 – у «Волі народу». Загалом, кожне з політичних об’єднань парламенту віддало голоси за ці нововведення, що робить голосування 16 листопада одним із найрезультативніших за останній час.

Нагадаємо, в четвер голова комітету Верховної Ради з питань транспорту Ярослав Дубневич заявив, що попри повідомлення міністра інфраструктури Володимира Омеляна, у нього не проводилися обшуки в справі «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: