Доба в АТО пройшла без втрат з боку ЗСУ

Читать на русском
За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики вісім разів обстріляли позиції ВСУ на Донбасі. В результаті обстрілу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики вісім разів обстріляли позиції ВСУ на Донбасі. В результаті обстрілу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Про це з посиланням на прес-службу штабу АТО повідомляє «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 15 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 15 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ситуація за минулу добу в районі проведення АТО характеризується зменшенням кількості обстрілів. Незважаючи на відчутне зниження збройних провокацій, повного дотримання режиму припинення вогню немає. Бойовики на деяких ділянках лінії зіткнення продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи заборонені міномети», - йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку зафіксовано два факти порушення перемир'я. Увечері ворог більш ніж 2 години через 120-мм мінометів, гранатометів і кулеметів вів вогонь по оборонним укріпленням навколо Троїцького, випустивши всього близько чотирьох десятків хв. Також з гранатометів і стрілецької зброї противник обстрілював захисників Жовтого.

На донецькому напрямку в першій половині доби окупанти з 82-мм мінометів вели вогонь поблизу Опітного. З гранатометів різних видів загарбники обстріляли захисників Водяного і шахти Бутівка, а з легкого піхотного озброєння - захисників Пєсков і Авдіївки. Вечірньої пори агресор скоїв три постріли з міномета калібру 82-мм по захисників Мар'їнки.

Оборона Донбасу: чим може допомогти Канада та чи потраплять Javelin в УкраїнуКанада включила Україну до контрольного списку країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї. Про озброєння України розповіли експерти.

«Всього за минулу добу російсько-терористичні війська 8 раз обстріляли позиції Збройних Сил України. У половині випадків наші воїни придушували вогневу активність супротивника. В результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений», - повідомили в штабі.

Як повідомлялося, після планової ротації в зоні АТО помінялися деякі правила несення служби.

Раніше в штабі антитерористичної операції констатували зменшення кількості обстрілів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: