«Відповіді ворогові стали жорсткішими»: стало відомо про зміни на передовій після зміни командувача АТО

Читать на русском
Після планової ротації в зоні АТО змінилися деякі правила несення служби - вимоги стали жорсткішими.

Після планової ротації в зоні АТО помінялися деякі правила несення служби.

Як повідомили «Слово і Діло» на правах анонімності військові однієї з бригад, яка близько півроку знаходиться на передовій, з призначенням генерал-лейтенанта Михайла Забродського командувачем АТО, служба стала суворішою.

Карта АТО: ситуація на сході України на 15 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 15 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«У нас і до цього не було розслабленості. Але з приходом Забродського стало ще суворіше: з одного боку, додалося паперової роботи, з іншого - відповіді ворогові стали жорсткішими», - розповів нам один з бійців АТО.   За його словами, строгість несення служби для офіцерів, зокрема, полягає в звітній документації. Військові, втім, усвідомлюють, чому всі відпустки, прибуття людей і інші процеси повинні фіксуватися на кількох «паперових рівнях».

Про «жорсткість відповідей противнику» військові кажуть набагато менш охоче. Між собою офіцери натякають, що і раніше були дані про те, що терористи почнуть застосовувати танки і інше важке озброєння, тому на передову і зайшли десантні бригади.

«Дивіться на справи: чоловік зовсім нещодавно на посаді, а вже три населених пункти (Гладосове, Травневе, Верхньоторецьке. - ред.) звільнені від окупантів. Нехай знають, що ми готові до провокацій і не віддамо їм ні сантиметра землі», - підсумував військовий.

Нагадаємо, в штабі антитерористичної операції констатують зменшення кількості обстрілів на Донбасі.

Також повідомлялося, що в зоні проведення АТО на Донбасі минулого тижня тільки за добу ОБСЄ зафіксувала близько 3 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: