Хто очолить комітет після Соболєва: назвали один із варіантів

Читать на русском
Члени комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції наполягають, щоб комітет очолив представник опозиції.

Члени комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції наполягають, щоб комітет очолив представник опозиції.

Про це «Слову і Ділу» повідомив один із членів комітету, позафракційний народний депутат Борислав Береза.

«Я та мої колеги наполягаємо на тому, що комітет має очолювати виключно опозиційний депутат. Тому що одна з функцій опозиції – контролювати коаліцію. А «бджоли» з «медом» боротися не будуть: коаліція не буде воювати з корупцією в своїх лавах. І нам дуже важливо в цьому питанні заручитися підтримкою громадськості, донести до неї, що не може антикорупційний комітет очолювати представник коаліції», – сказав Береза.

Народний депутат також додав, що опозиція не має узгодженої кандидатури на цю посаду, й висловив сумніви в тому, що коаліція «поверне опозиції контроль над комітетом».

Відставка Соболєва: з чим пов'язана та чи міг нардеп уникнути звільненняДепутати Верховної Ради підтримали постанову про відставку Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання корупції. З чим пов'язане його звільнення, розбирались експерти.

«Хоча б тому, що я вже зараз бачу з її боку саботаж роботи комітету», – пояснив він. У зв'язку з цим нардеп нагадав, що засідання комітету в середу, 13 грудня, не відбулося через відсутність кворуму.

При цьому він не виключив, що може повторитися ситуація, що склалася в регламентному комітеті Верховної Ради.

«Там немає голови, а є виконувач обов'язків. І це може тривати дуже довго», – резюмував Береза.

Нагадаємо, раніше члени антикорупційного комітету Ради зірвали засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: