Війна на Донбасі: стали відомі подробиці нічного бою в Мар'їнці

Читать на русском
Останнім часом противник щонайменше п'ять разів застосовував танки під час обстрілів сил АТО на Донбасі.

У ніч на 15 грудня різко загострилася ситуація в районі Мар'їнки під Донецьком.

Як повідомили «Слову і Ділу» військові, які несуть службу в Донецькій області, по позиціях однієї з механізованих бригад вночі «працювало» важке озброєння противника, в тому числі й танки.

Карта АТО: ситуація на сході України на 15 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 15 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Вночі в районі населеного пункту Мар'їнка було дуже спекотно. По наших позиціях стріляв танк. Взагалі останнім часом танки на тому боці активізувалися – за останній тиждень щонайменше п'ять разів застосовувалися. Які Мінські домовленості? Терористи про них, судячи з усього, й не знали», – розповів нам один з офіцерів.

За словами військових, характер нічного бою дозволяє припустити, що або до бою за райцентр доолучалася регулярна російська армія, або бойовики самі навчилися грамотно маневрувати важкою технікою. У всякому разі, наближення танку українським позиціям вдалося почути далеко не відразу.

Зброя від Канади: що це означає для України та чи змінить співвідношення сил на ДонбасіКанада включила Україну до списку держав, яким дозволений експорт вогнепальної зброї. Оцінку такому рішенню дали експерти.

Інформацію про бій у Мар'їнці підтверджують також і в прес-центрі штабу АТО. За його даними, крім танка, околицю райцентру Мар'їнка ворог також обстрілював зі 122-мм мінометів і майже з усіх калібрів піхотного озброєння. В результаті обстрілу постраждали двоє українських військових.

Нагадаємо, 15 грудня на Донбасі був затриманий скандальний екс-депутат Лесик.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: