Путін про Донбас: російської армії немає, є загроза різанини

Читать на русском
Російський президент Путін під час прес-конференції 14 грудня заявив, що російській армії на території Донбасу немає.

Російський президент Путін під час прес-конференції 14 грудня заявив, що російській армії на території Донбасу немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ЗМІ, які транслювали захід.

При цьому російський лідер зазначив, що «місцеві військові формування» здатні відбити загрозу.

«Російської армії на території Донбасу немає, там створені місцеві військові формування, самодостатні запобігти військовій загрозі», – сказав Путін.

Путін висловив упевненість, що коли бойовики так званих «Л/ДНР» складуть зброю, українські націоналісти на Донбасі влаштують різанину «гіршу, ніж у Сребрениці».

Також він наголосив на важливості прямих переговорів між самопроголошеними «Л/ДНР» і Києвом. За словами президента, саме українська влада винна в низькій ефективності переговорів за участю посередників.

Загибель мирних жителів на Донбасі: в ООН озвучили останні даніЗ початку конфлікту на Донбасі загинули майже три тисячі мирних жителів і від семи до дев'яти тисяч були поранені.

«З приводу мінського формату: його ефективність, звичайно, низька й, на мою думку, перш за все через неконструктивну позицію представників сьогоднішньої київської влади. Немає жодного бажання реалізовувати Мінські угоди, немає жодного бажання почати справжній політичний процес», – зазначив Путін.

Раніше директор з питань безпеки Держдепартаменту США Майкл Мерфі заявив, що керівництво РФ несе відповідальність за невиконання Мінських угод.

Нагадаємо, Росія внесла до ООН свою ініціативу щодо розгортання миротворців на Донбасі: Путін пропонує розмістити їх уздовж лінії зіткнення й надати їм можливість охороняти спостерігачів ОБСЄ на окупованій РФ території Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: