Війна на Донбасі: бойовики в зоні АТО вдалися до нової, небезпечної тактики

Читать на русском
У зоні АТО терористи вдалися до нової тактики. Вони запускають над опорними пунктами української армії квадрокоптери, які потім передають інформацію до  ворожої розвідки і артилерії.

У зоні АТО терористи вдалися до нової тактики. Вони запускають над опорними пунктами української армії квадрокоптери, які потім передають інформацію до ворожої розвідки і артилерії.

Про це «Слову і Ділу» розповіли військові, які несуть службу в Луганській області.

Як військовим зарплати рахували: уряд збільшив оклади, тепер черга за виплатамиАналітики Слова і Діла з’ясували, кому з військових і на скільки піднімуть оклади та чи виграють від підвищення рядові солдати.

«Коптери ворога виявляємо не тільки на луганському, але і на донецькому напрямках. Вони намагаються пролетіти над нашими опорниками, якщо вдається - збиваємо їх. Якщо не збивати - коптери передаватимуть інформацію розвідці і артилерії терористів і по нам будуть лупити більш прицільно», - розповів нам один з військових.

За його словами, збити такий апарат дуже складно. Тим часом він здатний давати дуже чіткі знімки об'єктів, що дозволяють противнику практично онлайн спостерігати за тим, що відбувається на українських позиціях.

У цілому окупанти активізувати по всій лінії фронту. Вони стріляють майже з усіх видів озброєння, в тому числі, зі зброї, забороненого так званими Мінську домовленостями.

«Днями на передовій під Авдіївка працював танк, а ще почастішали обстріли з мінометів», - повідомили бійці.

Зокрема, за словами військових, які несуть службу в Луганській області, на їх ділянках в темний час доби працюють міномети і гранатомети, а в денний - снайпер. Тільки з початку грудня двоє військових загинули тут від куль снайперів супротивника.

Втрати від снайперів в останню добу фіксувалися і в Донецькій області. Зокрема, в районі Горлівки смертельне поранення отримав 24-річний Максим Кушнір із Закарпаття. Він всього місяць не дожив до свого дня народження. За словами товаришів по службі, це був його другий контракт із ЗСУ. Вдома залишилися батьки, два брати і сестра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: