Фіскали викрили схему незаконного експорту зерна

Читать на русском
Державна фіскальна служба України розкрила схему незаконного експорту сільськогосподарської продукції в Миколаєві на суму понад 6,6 млрд грн.

Державна фіскальна служба України розкрила схему незаконного експорту сільськогосподарської продукції в Миколаєві на суму понад 6,6 млрд грн.

Про це повідомила Миколаївська ДФС на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Розкрадання зерна на 48 мільйонів: САП скерувала до суду обвинувальний актОбвинувальний акт щодо 5 осіб, причетних до заволодіння врожаєм зернових культур вартістю приблизно 50 млн грн., які належали держпідприємству, був скерований до суду.

Так, було встановлено групу осіб, які організували схему мінімізації митних платежів і ухилення від сплати податків, використовуючи 73 підконтрольних підприємства.

У службі зазначають, що фігуранти закуповували сільгосппродукцію у населення, після чого експортували його за кордон за непрямими контрактами, використовуючи підприємства-нерезиденти.

При цьому, митницям ДФС подавалися вантажні митні декларації, в яких значно занижували вартість товару.

Надалі продукцію реалізовували з націнкою вже за кордоном. Так, реальний дохід від операцій залишався за кордоном на рахунках підприємств-нерезидентів.

У даній справі відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів).

Раніше фіскали розповіли, скільки в Україні незаконних «евроблях».

Нагадаємо також, що в НАЗК розповіли про корупцію в ДФС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: