У НАЗК розповіли про корупцію в ДФС

Читать на русском
У НАЗК заявили, що 8 колишніх працівників Державної фіскальної служби не подали свої декларацій після звільнення. Екс-чиновники можуть отримати штраф чи позбавлення волі терміном до 2 років.

У Нацагентстві з питань запобігання корупції заявили, що 8 колишніх працівників Державної фіскальної служби не подали свої декларацій після звільнення.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що відповідно до документів, НАЗК надсилало нагадування колишнім посадовцям ДФС про необхідність подання декларацій у передбачений антикорупційним законом 10-денний термін, але ці нагадування були проігноровані без пояснень чи заперечення щодо поважності причин неподання декларації.

«У діях колишніх працівників ДФС вбачаються ознаки корупційного правопорушення, за яке передбачена кримінальна відповідальність, визначена статтею 366-1 Кримінального кодексу України. За результатами бездіяльності колишніх посадових осіб ДФС відповідні документи будуть надіслані до Національної поліції», – йдеться в повідомленні.

Також у Нацагентстві повідомляють, що за умисне неподання декларації передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 2,5 тисяч до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2 до 2,4 млн грн – ред.), громадських робіт терміном від 150 до 240 годин або позбавлення волі терміном до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Нагадаємо, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталю Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Згодом у НАЗК повідомили, що мають намір оскаржити в суді звинувачення у фальсифікаціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: