У Маріупольському порту почнеться будівництво нового зернового терміналу

Читать на русском
У Маріупольському порту цього літа стартує будівництво нового зернового терміналу. Уже підготовлено майданчик для майбутнього інфраструктурного об'єкта.

Цього літа в Маріупольському порту стартує будівництво нового зернового терміналу. Уже підготовлено майданчик для майбутнього інфраструктурного об'єкта.

Про це на ІІ Маріупольському Аграрному форумі заявив в.о. заступника директора з експлуатації Маріупольського МТП Ігор Барський, передає «Слово і Діло».

«Підготовчі роботи вже проведені. Ми провели демонтаж покриття причалів, підкранових і залізничних шляхів. Все це демонтовано і вивезено, так що площадка готова до нового будівництва. Буквально через місяць-півтора ми до цього приступимо, зараз проводимо тендер для визначення підрядника», - пояснив Барський.

Він також нагадав, що символічне будівництво вже почалося: «Перший камінь був закладено 1 червня нашим директором Олександром Олійником і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом».

Зерновий термінал будуватиметься в два етапи. Перший буде завершено до кінця 2018 року. За словами Барського, на перший етап гроші є. «На другий етап ми будемо шукати інвесторів. Загальна вартість проекту - близько 900 млн грн», - пояснив він.

Потужність терміналу передбачає прийом до 300 автомобілів і до 100 вагонів на добу.

Раніше повідомлялося, що в Маріупольському порту мають намір побудувати зерновий термінал з зернозавантажувальною машиною і зерносушаркою, який буде здатна одночасно зберігати понад 130 тис. тонн зерна і щорічно перевалювати 2 млн тонн вантажів. Устаткування для нього поставлять американо-канадські компанії AGI і Abrook, а також німецький виробник Neuero.

Раніше був зафіксований черговий рекорд експорту зернових.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» відмовилася від закупівлі зерновозів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: