Фіскали розповіли, скільки в Україні незаконних «євроблях»

Читать на русском
ДФС підрахувала, що в Україні незаконно перебувають 150 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

ДФС підрахувала, що в Україні незаконно перебувають 150 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Українським новинам» повідомили директор департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко та директор департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Василь Поїзд.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За даними ДФС, загалом на митну територію України в режимах тимчасового ввезення та транзиту були ввезені понад 1,751 млн транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Більша частина автомобілів – 1,313 млн – була ввезена в режимі тимчасового ввезення нерезидентами. Резиденти України ввезли більш ніж 105,4 тис. авто в режимі тимчасового ввезення.

У режимі транзиту в Україну були ввезені 332,9 тис. транспортних засобів, з них понад 300 тис. – ввезені резидентами.

Станом на 22 листопада на території України фактично перебувають близько 294,6 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З цієї кількості 150 тис. автомобілів з порушенням термінів перебування в Україні.

З усіх авто, що перебувають в Україні, 221,5 тис. – ввезені в режимі тимчасового ввезення. З них понад 82,4 тис. перебувають на території України з порушенням термінів.

З 73 тисяч транспортних засобів, ввезених у режимі транзиту, майже 67,2 тис. авто з порушенням термінів перебування.

Нагадаємо, у ВР ще у вересні збиралися зареєструвати законопроект про розмитнення іномарок, однак голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна провалила свою обіцянку. Детальніше – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: