Справу Ситника заслухають 22 грудня

Читать на русском
Розгляд протоколу про адмінправопорушення, складеного Національним агентством із запобігання корупції на директора НАБУ Артема Ситника, в Солом'янському райсуді Києва перенесений на 22 грудня.

Розгляд протоколу про адміністративне правопорушення, складеного Національним агентством із питань запобігання корупції на директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, в Солом'янському райсуді Києва перенесений на 22 грудня на 10:30.

Про це повідомила журналістам в. о. прес-секретаря суду Яна Вітченко, передає «Слово і Діло».

Корчак розповіла про протокол щодо корупції СитникаКерівництво НАЗК заявило, що не складало протокол про корупцію керівника НАБУ Артема Ситника. В Агентстві розповіли про конфлікт інтересів.

«Розгляд справи знятий у зв'язку з участю головуючого судді в іншій справі. В зв'язку з великою завантаженістю до кінця року вийшли накладки, суддя зайнятий у розгляді кримінальної справи. Розгляд призначений на 22 грудня», – зазначила Вітченко.

Разом із тим, як повідомляє телеканал «112 Україна» з посиланням на секретаря суду, Ситник в своєму зверненні попросив суд розглядати справу без його участі.

Нагадаємо, 13 листопада Ситник прибув до НАЗК для вручення йому протоколу про нібито вчинення ним адміністративного правопорушення в зв'язку з тим, що він не надав якісь документи на вимогу НАЗК. Директор Бюро розповів журналістам, що йдеться про те, що він нібито використовував юридичні можливості НАБУ в своїх особистих інтересах.

Згодом у НАБУ заявили, що НАЗК в липні 2017 року встановило, що Ситник мав право давати доручення керівнику юридичного управління Бюро представляти його інтереси під час судового розгляду в адміністративній справі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: