Дівчата й пиво з чіпсами: Поляков звинуватив Ситника в розголошенні держтаємниці

Читать на русском
Народний депутат Максим Поляков стверджує, що директор НАБУ Артем Ситник вчинив грубе правопорушення, яке може загрожувати йому кримінальною відповідальністю.

Народний депутат Максим Поляков стверджує, що директор НАБУ Артем Ситник вчинив грубе правопорушення, яке може загрожувати йому кримінальною відповідальністю.

Про це парламентар повідомив на своїй сторінці в Facebook 13 листопада, передає «Слово і Діло».

Справа Полякова: що може змінити перебіг процесуНардеп Максим Поляков від самого початку заявляв, що справа проти нього не має шансів. Наразі політик очікує зняття обвинувачення вже за кілька місяців. Оцінку ситуації дали експерти.

«Вчора (12 листопада – ред.) послухав цікавий аудіозапис, де директор НАБУ під час поїдання чіпсів із пивом розповідає дівчатам, як він бореться з корупцією в державі, розкриваючи відомості, що становлять державну таємницю. Під час відвертої розмови Артем Сергійович навіть деталізує безліч цікавих речей, зокрема й те, що екс-генпрокурору Шокіну «...необхідно віддати данину поваги» й «... за всієї поваги, влада Януковича ...», розповідає й про прослуховування дружини високопосадовця з подругою, яка скаржиться на те, що «...телефони постійно прослуховуються, їздять за мною... Зробили з мене мільйонерку. Тепер шукають, де я взяла ці мільйони... навіть якщо заробила мільйони іншим шляхом...», – розповів нардеп.

При цьому в своєму пості Поляков вказує, що такі дії Ситника прямо порушують закон і підпадають під дію ст. 328 КК України (розголошення державної таємниці) і тягнуть за собою покарання у вигляді позбавлення волі терміном від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

«Закон забороняє публікувати результати перевірок, крім передбаченої законом процедури. Артем Ситник, продовжуючи мститися Костянтину Кулику та його сім'ї, нехтував усіма вимогами закону. На зустрічі з групою довірених журналістів Артем Ситник, порушуючи вимоги законодавства, оприлюднив результати прослуховування дружини Кулика Ірини Німець із метою її дискредитації, показавши, що для нього означає закон! Переконатися в цьому може кожен, прослухавши запис розмови Ситника з групою довірених журналістів, один з яких усе ж зробив цей запис і передав його мені», – написав нардеп.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник має намір завершити розслідування щодо Насірова на початку червняСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Народний обранець зазначив, що він уже відповідним чином відреагував на такі дії Ситника й направив депутатський запит до САП із вимогою встановити й допитати осіб, чиї голоси присутні на цьому аудіозаписі.

«Антикорупціонери вирішили знищити себе й українську державу!», – констатує Поляков.

Нагадаємо, раніше в НАБУ повідомили, що не змінювали кваліфікацію злочину Полякова, незважаючи на протилежну заяву нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: