Реінтеграція Донбасу: чи встигнуть розглянути законопроект у 2017 році

Читать на русском
Народні депутати сумніваються, що Верховна Рада встигне розглянути законопроект про деокупацію Донбасу на наступному пленарному тижні, а загалом – і в 2017 році.

Народні депутати сумніваються, що Верховна Рада встигне розглянути законопроект про деокупацію Донбасу на наступному пленарному тижні, а загалом – і в 2017 році.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

Реінтеграція Донбасу: чи є план? Думка експертаПолітолог поділився міркуваннями щодо реінтеграції Донбасу в Україні та відновлення регіону.

«Сумніви, що проект буде внесено є. Річ у тім, що депутати подали до законопроекту дуже багато правок. Багато з них було внесено в проект до другого читання. Зокрема внесено згадку про Крим, прибрані згадки про Мінські домовленості. Ми вимагаємо внести правки про розрив дипломатичних відносин (з Росією. – ред.). Як би там не було, цей законопроект не потрібен Петру Порошенку в такому вигляді. Я не знаю, що вони будуть робить зараз, як будуть з ситуації виходити. Дуже цікаво буде подивитися на це», - сказав нардеп.

Нагадаємо, що законопроект про реінтеграцію Донбасу був прийнятий у першому читанні 6 жовтня.

Під час підготовки до другого читання, правки до документу зайняли 800 сторінок. Комітет з питань національної безпеки та оборони погодив нову редакцію документа, яка надійшла на розгляд в Адміністрацію президента. Висновок голови держави поки що невідомий.

Втім, голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив впевненість, що законопроект буде розглянуто наступного пленарного тижня.

«Думаю, на його розгляд піде більше, ніж півтора дні. Попередньо плануємо розпочати його розгляд у вівторок вранці (19 грудня, -ред.), або, можливо, в середу розпочати і в четвер завершити», - сказав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: