Реінтеграція Донбасу: названа дата розгляду законопроекту

Читать на русском
Проект закону про реінтеграцію Донбасу може бути затверджений профільним Комітетом з питань нацбезпеки і оборони вже в четвер. Але документ ще можуть повернути президенту.

Проект закону про реінтеграцію Донбасу може бути остаточно затверджений профільним Комітетом з питань нацбезпеки і оборони вже в четвер, 16 листопада.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат, член комітету Дмитро Тимчук ( «Народний фронт»).

При цьому строки надходження документа на розгляд до сесійної зали поки невідомі і залежать від думки президента Петра Порошенка, який є його ініціатором.

За словами Дмитра Тимчука, 15 листопада, в ході обговорення законопроекту на засіданні Комітету було розглянуто і схвалено зміни практично до всього тексту документа, за винятком статті 10 і перехідних положень.

«Десята стаття стосується повноважень Об'єднаного командування. Вирішено доручити робочій групі доопрацювати кінцевий варіант десятої статті. Коли це буде зроблено? Комітет висловив надію, що це відбудеться швидко. Аж до того, що ми завтра в парламенті, під час перерви, зберемося, щоб розглянути це питання. Я думаю, що як тільки з'явиться доопрацьований текст, члени комітету визначаться, чи підтримувати його чи ні», - сказав Дмитро Тимчук.

Динаміка змін у міграції з Донбасу: які області найчастіше обирають переселенціВ Україні сьогодні налічується майже 1,522 млн переселенців із окупованих районів Донбасу та Криму, спостерігається динаміка до зменшення.

Відповідаючи на питання, коли законопроект винесуть на розгляд до сесійної зали, Дмитро Тимчук зазначив, що спочатку з ним необхідно ознайомити президента, який є його ініціатором.

«Це буде не найкраща ситуація, якщо з правками не погодиться президент. Але наскільки я знаю, при внесенні правок позиція глави держави враховувалася максимально. Для нас було головне зберегти суть документа», - сказав Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був затверджений Верховною Радою 6 жовтня.

Як повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, в процесі підготовки до другого читання, в 14 сторінковий документ було внесено правок на 800 сторінок. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони почав розгляд документа до другого читання в середу, 8 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: