Парубій розповів, що передбачає реінтеграція Донбасу

Читать на русском
Концепція реінтеграції окремих районів Донбасу пропонує визнати ці території окупованими, зазначив спікер Верховної Ради.

Зараз у Верховній Раді обговорюють концепцію проекту реінтеграції Донбасу, щоб потім підготувати законопроект.

Про це заявив глава Верховної Ради Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що під час засідання фракції «Народного фронту» секретар РНБО Олександр Турчинов представив концепцію закону про деокупацію окремих районів Донецької та Луганської областей. Втім, за його словами, поки текст відповідного законопроекту ще не готовий.

«Зараз обговорюється саме концепція і це правильний підхід, щоб на початковому етапі визначити його основні позиції. Власне, це зміна статусу, визнання окупованих територій формально окупованими і найголовніше - це визначення юридичних передумов для ведення бойових дій і військових операцій, щоб цей закон давав таке законодавче право для головнокомандувача і РНБО», - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект про повернення окупованих територій.

У БПП пояснили, що потреба в законі «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету на окупованих районах Донбасу» виникла через фактичний вихід Росії з мінського процесу врегулювання збройного конфлікту.

Як заявив глава фракції БПП Артур Герасимов, введення воєнного стану не регулюється законопроектом про реінтеграцію територій Донбасу.

Народний депутат Сергій Рудик заявив, що робоча група може закінчити роботу над текстом проекту закону про реінтеграцію Донбасу до кінця поточного тижня.

Після цього РНБО розгляне законопроект про деокупацію і реінтеграції Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: