Обшуки в Мін'юсті: у відомстві прокоментували інформацію ЗМІ про справу

Читать на русском
Міністерство юстиції двічі проводило транзакцію по 45 мільйонів гривень, тому що перший платіж не відбувся через ліквідацію банку.
Наталія Бернацька (Севостьянова)

Міністерство юстиції України не відправляло 99 мільйонів гривень на рахунки ТОВ «Золотий мандарин ойл», а відправило лише обумовлену заборгованість «Київенерго» в 54 мільйони гривень. Дві транзакції однаковою сумою в майже 45 мільйонів гривень були здійснені через ліквідацію банку, в якому був рахунок компанії.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповіла перша заступниця міністра юстиції Наталія Бернацька (Севостьянова).

«Це пов'язано з тим, що виконавець підготував платіж у розмірі 54 мільйони гривень за реквізитами, які були в справі. За кілька днів гроші повернулися назад, тому що банк «Преміум», в якому був рахунок «Золотий мандарин ойл», перебував у стадії ліквідації. Після чого виконавець звернувся до сторони, вони дали правильні реквізити рахунку й кошти були перераховані за рішенням ЄСПЛ у розмірі 54 мільйони гривень, одного разу, платежами на суму 44,9 мільйона гривень та 9,2 мільйона гривень на рахунок компанії в банку «Південний» відповідно», – зазначила Бернацька.

До того ж, за її словами, «Київенерго» надсилало лист до Державної виконавчої служби з проханням зменшити суму на 16 млн, тому що в них є інший спір із компанією «Золотий мандарин ойл». Однак підтвердження надані не були.

«Під час виконання виконавець попросив підтвердження в «Київенерго». Таке підтвердження не було надане. Наскільки нам відомо, ця сума все ще оскаржується двома сторонами. За чинним законодавством, залік зустрічних однорідних вимог можливий, лише якщо вони вже остаточно затверджені й обидві сторони згодні. В цій ситуації не було ані першого, ані другого», – пояснила заступниця міністра.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що детективи Бюро проводили обшуки в Мін'юсті в справі щодо погашення заборгованості «Київенерго» перед приватною компанією, на рахунки якої було відправлено 54 млн грн.

Раніше стало відомо, що НАБУ підозрює чиновників у розтраті пристойної суми та зловживанні службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: