Обшуки в Мін'юсті: у відомстві показали платіжку про повернення транзакції

Читать на русском

У Міністерстві юстиції показали дві платіжки, що підтверджують повернення транзакції в 45 млн грн, які були відправлені приватній компанії.
Міністерство юстиції

Міністерство юстиції в першій транзакції відправило майже 45 мільйонів гривень приватній компанії ТОВ «Золотий мандарин ойл» (ЗМО) на застарілі реквізити, через що гроші були повернуті назад відомству і надіслані повторно на рахунок компанії в банку «Південний».

На підтвердження такої заяви журналістові «Слова і Діла» в Мін'юсті показав дві платіжки: про переведення грошей і їхнє повернення.

Перший документ датований 12 лютого і є платіжним дорученням про переведення першої частини заборгованості «Київенерго» перед ЗМО, яке взяло на себе держава в розмірі 44,99 млн грн.

Другий документ – виписка по рахунках Мін'юсту. У документі показується повернення вищевказаної суми через процедуру ліквідації банку-одержувача «Преміум».

Нагадаємо, у Мін'юсті заявили про подачу позову до «Київенерго» про відшкодування 54 млн грн, які держава заплатила змо по заборгованості «Київенерго».

Раніше у НАБУ заявили, що чиновники Мін'юсту могли зловживати владою і розтратити понад 54 млн грн. До того ж, за оперативною інформацією, співробітники відомства намагалися знищити потрібні Бюро документи, через що в будівлі Міністерства були проведені обшуки, які підтвердили оперативну інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: