«Витиснули» все, що могли: в Раді незадоволені ставленням депутатів до потреб армії

Читать на русском
У парламентському комітеті з нацбезпеки незадоволені кількістю коштів, виділених на армію.

У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони незадоволені розмірами витрат на армію, затвердженими в бюджеті на 2018 рік.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції БПП, член комітету Олександр Бригинець.

«Але якщо говорити, що в нас іде війна й нам потрібно посилювати армію якомога швидше, то навіть теоретично немає такої суми, якої буде забагато чи навіть достатньо. Звичайно, хотілося б профінансувати армію більше. Але відразу ми чуємо: потрібно на субсидії, потрібно на зарплату медикам, учителям тощо. В цій ситуації ми спрямували на оборону максимум того, що дозволяли фінанси», – зазначив нардеп.

Бригинець підкреслив, що попри війну в країні, навіть на вкрай необхідні витрати депутати не завжди охоче виділяють кошти.

«Припустимо, стаття видатків на забезпечення живучості арсеналів та складів Збройних сил України. Лише після вибухів на складах окремі депутати зрозуміли, що заощаджуючи на безпеці арсеналів, ми втрачаємо більше. І почали підтримувати виділення коштів. Хоча, звичайно, краще було б, щоб комплекс заходів із забезпечення живучості був профінансований раніше», – додав він.

Як відомо, до другого читання Кабінет міністрів підготував бюджет, у якому порівняно з першим читанням видатки на Міністерство оборони були збільшені майже на три мільярди гривень – до 86,017 млрд грн. Зокрема, стаття витрат на забезпечення живучості арсеналів в урядовому варіанті бюджету була збільшена на 200 млн грн.

Нагадаємо, експерт назвав основні ризики держбюджету-2018.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, чи закладене до бюджету-2018 підвищення мінімалки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: