Найгарячіше було на Приазов'ї – штаб АТО

Читать на русском
З півночі до 18:00 12 грудня незаконні збройні формування в зоні проведення АТО здійснили 11 прицільних обстрілів українських позицій.

З півночі до 18:00 12 грудня незаконні збройні формування в зоні проведення АТО здійснили 11 прицільних обстрілів українських позицій.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Припинення гуманітарної допомоги: в чому причини кризи та чи впорається Донбас без підтримки ООНООН припиняє гуманітарну та продовольчу допомогу мирним жителям на Донбасі через проблеми фінансування в Організації. Чи впорається Україна без підтримки ООН, розбирались експерти.

«Майже в кожному випадку наші бійці давали агресору адекватну відповідь», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на луганському напрямку зафіксовані дві збройні провокації з боку НЗФ.

«Зокрема, бойовики з гранатометів обстрілювали наші оборонні укріплення поблизу Кримського, а з великокаліберних кулеметів били по захисниках Новозванівки», - йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку, за даними штабу, найгарячіше було в Приазов'ї.

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 11 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів

«Тут загарбники вели вогонь із 82-мм мінометів неподалік Широкино, а з піхотного озброєння обстрілювали українські опорні пункти навколо Гнутового. Найпотужніший вогневий вплив противник зробив по захисникам Водяного. Спочатку окупанти в цьому районі прицільно стріляли з гранатометів різних типів і озброєння БМП, а згодом посилили тиск і випустили більш як десяток снарядів із артилерії калібру 122-мм», - зазначають у штабі.

На інших ділянках лінії зіткнення бойовики з 82-мм мінометів і піхотного озброєння вели обстріл біля шахти Бутівка.

«Поблизу Мар'їнки, Красногорівки і Новотроїцького російські найманці порушували перемир'я, періодично обстрілюючи українських воїнів з гранатометів і стрілецької зброї», - резюмували в штабі.

Нагадаємо, в НБУ підрахували втрати від блокади Донбасу.

Раніше також повідомлялося, що Євросоюз виділить 50 мільйонів євро для Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: