Євросоюз виділить 50 мільйонів євро для Донбасу

Читать на русском
У Брюсселі Україна та Євросоюз підписали угоду Підтримка ЄС для сходу України, яка передбачає надання Україні 50 млн євро на підтримку Луганської та Донецької областей.

У Брюсселі Україна та Євросоюз підписали угоду «Підтримка ЄС для сходу України», яка передбачає надання Україні додаткового фінансування в 50 млн євро на підтримку Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Підтримка ЄС для сходу України» створює правові підстави для реалізації на підконтрольній Уряду території в Донецькій і Луганській областях проектів стимулювання зайнятості та економічного зростання шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих і середніх підприємств, заохочення громадських ініціатив, підтримки структурних змін у сфері охорони здоров'я, освіти та інфраструктури, зазначили в Кабміні.

Про додаткове фінансування також розповіла верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні під час спільного брифінгу з Володимиром Гройсманом.

«Ми поставили питання дуже складною гуманітарної ситуації в цих районах, зокрема те, що бойові дії часто створюють загрозу водопостачання й ставлять під загрозу життя населення. Ми також відзначили, що 50 мільйонів євро були виділені на децентралізацію на нові територіальні громади – тепер ці кошти можуть сприяти економіці регіонів...», – підкреслила Могеріні.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики насильно утримують у полоні 168 українців.

Раніше голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін обговорив із головою МЗС Російської Федерації Сергієм Лавровим питання обміну заручниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: