Карта АТО: ситуація на сході України на 12 грудня

Читать на русском

**Ситуація на сході країни станом на 06:00 11 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів. **

Обстріли:

Минула доба в районі проведення АТО характеризуються зменшенням кількості, проте, на деяких ділянках лінії зіткнення, збільшенням інтенсивності обстрілів зі зброї, забороненого мінських домовленостей. Особливо у вечірній та нічний час.

Всього за минулу добу зафіксовано 22 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ.

З метою придушення вогневої активності противника, у випадках, коли обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров'ю наших воїнів, військовослужбовці Збройних Сил України відкривали по ворогу прицільний вогонь з незабороненої мінськими угодами зброї.

Внаслідок обстрілу противника жоден український захисник не постраждав.

Напрямки:

На луганському напрямку з настанням темного часу доби ворог активізувався поблизу населеного пункту Луганське. Тут, починаючи з 21:00 і майже до півночі, противник що дві хвилини вів вогонь з мінометів калібру 120-мм і 82-мм з оборонних укріплень українських захисників і випустив в цілому майже сто мін. Також з мінометів противник обстрілював захисників Лозового, Кримського та Зайцевого. Неподалік Троїцького і Новоалександрівки окупанти здійснювали прицільні обстріли українських опорних пунктів з БМП і піхотного озброєння.

На донецькому напрямку ввечері з 120-мм мінометів загарбники вели вогонь поблизу Водяного, а з тієї ж зброї 82-го калібру - поруч з Березовим. Біля Богданівки російські найманці порушували перемир'я з озброєння БМП і стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: