У НБУ підрахували втрати від блокади Донбасу

Читать на русском
Втрати від блокади Донбасу для торговельного балансу країни, які в цілому вимірюються на рівні 1,8 мільярдів долларів у 2017 році та 0,5 мільярдів долларів у 2018 році.

Втрати від блокади Донбасу для торговельного балансу країни, які в цілому вимірюються на рівні 1,8 млрд дол. у 2017 році та 0,5 млрд дол. у 2018 році.

Про це повідомив заступник Голови національного банку України Олег Чурій під час спілкування із представниками бізнесу, передає «Слово і Діло» із посиланням на прес-службу НБУ.

Як зазначив Чурій, у першому півріччі Національний банк очікував на значне сповільнення ВВП внаслідок розриву торговельних зв’язків з тимчасово окупованими територіями.

У той же час, за його словами, сприятливі умови торгівлі, а також рекордно високий врожай зернових у 2016-2017 роках дозволив частково компенсувати втрати від блокади для торговельного балансу країни, які в цілому вимірюються на рівні 1,8 млрд дол. у 2017 році та 0,5 млрд дол. у 2018 р.

Раніше експерти розповіли, що для припинення кризи, для того, щоб ОРДЛО повернулися в Україну, необхідно відновити економічну активність. Так, з цими регіонами необхідно відновлювати зв'язок, але тільки після того, як конфлікт буде вирішено.

Тим часом ЄС виділить Україні фіндопомогу для Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: