У НАБУ розповіли, чому прийшли до Мін'юсту з обшуками

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро отримали оперативну інформацію про знищення працівниками Мін'юсту важливих документів.
Національне антикорупційне бюрофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро України прийшли із законними обшуками до будівлі Міністерства юстиції України через оперативну інформацію про знищення запитуваних правоохоронцями документів.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«Детективи Національного бюро 8 грудня проводили невідкладні слідчі дії (обшук) у службовому кабінеті одного з посадовців Міністерства юстиції України. Невідкладність слідчої дії була обумовлена оперативною інформацією про ризик знищення документів, які мали бути надані Мін'юстом у рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження», – зазначили в Бюро.

За інформацією прес-служби, доступ до документів Мін'юсту був наданий судом 23 листопада й чиновники були зобов'язані їх надати, однак замість цього детективи отримали оперативну інформацію про те, що частина запитуваних документів знищується.

«Слідча дія проведена на підставі частини 3 статті 233 Кримінального процесуального кодексу України з метою врятування майна, яке може мати ознаки речових доказів. Крім того, 8 грудня детективи НАБУ провели санкціонований обшук за місцем проживання одного з посадовців Мін'юсту, під час якого в приватному помешканні були вилучені службові документи, які міністерство мало надати НАБУ на виконання ухвали суду. Відтак, замість робити емоційні заяви Міністерству юстиції варто було б з'ясувати, чому службові документи, які мали бути надані НАБУ на виконання ухвали суду, опинилися вдома у співробітника (голови секретаріату уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини)», – повідомили у відомстві.

У НАБУ додали, що обшуки були узгоджені з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Наразі детективи готують звернення до суду для отримання санкції на вилучення знайдених під час обшуку доказів.

Нагадаємо, в Мін'юсті заявили про обшуки в будівлі міністерства. Згодом у відомстві заявили, що НАБУ вилучило документи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: