Що шукало НАБУ в Мін'юсті: відомство не знайшло частину документів

Читать на русском
Міністерство юстиції просить Юрія Луценка розібратися з обшуком і вилученням документів агентами НАБУ. У відомстві провели брифінг.

Міністерство юстиції України звертається до генерального прокурора України Юрія Луценка із заявою про злочин з боку працівників Національного антикорупційного бюро України через незаконні обшуки та вилучення документів без постанови суду.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила перша заступниця голови Мін'юсту Наталія Бернацька.

«Ми звертаємося до генерального прокурора України із заявою про злочин, який був скоєний співробітниками НАБУ сьогодні в Міністерстві юстиції. Це проведення незаконного обшуку та вилучення документів без постанови суду. Ми просимо внести ці відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань», – заявила Бернацька на брифінгу.

За її словами, в Мін'юсті «розцінюють ці дії як тиск на Міністерство юстиції».

Раніше Бернацька написала на своїй сторінці в Facebook про «маски-шоу» з боку НАБУ в приміщенні Мін'юсту. При цьому перша заступниця міністра зазначила, що невідомо, які документи «були викрадені під час цієї провокації». За її словами, Мін'юст викликав поліцію в зв'язку з проведенням обшуку, але на момент приїзду поліцейських працівники НАБУ зникли.

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки в найбільшого мобільного оператора.

Також відзначимо, що ГПУ повідомила про підозру ще двом працівникам НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: